Убрзао одлив капитала из Русије на 21,5 милијарди долара

Поделите:

Нето одлив капитала приватног сектора из Русије је у периоду јануар-јул 2018. године повећан за два и по пута, на 21,5 милијарди долара, према прелиминарним проценама централне банке Русије.

Годину дана раније, одлив капитала из Русије је у истом периоду износио 8,7 милијарди долара, преноси руска агенција Тасс.

У 2017. години, нето одлив капитала из Русија порастао је за 1,6 пута у односу на 2016. годину и укупно је износио 31,3 милијарде долара.

танјуг

Поделите:

2 Коментари

  1. Недавно сам прочитао податак да међу 10 најбогатијих људи у Русији ниједан није Рус. Ко су тих 10 најбогатијих у Русији? Какав је закон и регулатива која омогућује такав колосални одлив новца из Русије. Волео бих видјети тумачење каквог експерта по овом питању.
    Поздрав,

  2. Finasijski sektro u Rusiji je drzava u drzavi, funkcionisu sami za sebe. Zasto je to Putin dozvolio niko ne zna. Kamate na kredite su basnoslovne i do 20% na mesecnom nivou, generalno za pozajmljenu sumu vratis jos 50%. Para ima u neogranicenim kolicinama, kupovna moc je velika kod Rusa, banke se otimaju da dele kredite i kartice, ali nema skoro nikakvog ulaganja u privredu. Medvedev i njegova klika su Rusija u Rusiji. Komlikovano pitanje, Trifkovic je govorio o tome, i u pravu je…Sberbank u Srbiji daje bolje uslove nego u Moskvi, VTB isto, a to su drzavne banke. Uglavnom se ide na uvecanje profita kamatama i hipotekama, a o razvoju industrije nema govora. Rusi imaju najbolje tehnoloske institute i fakultete na svetu, kako bi pravili Suhoje, Migove i savremena orzja, ali to ostaje u okviru vojne industrije, a nemaju svoj dobar auto ili telefon. Prerada hrane je nula, bolje proizvode ima Srbija….finasijski sektor ne ulaze tamo gde nema brzu zaradu, gori su od zapasnih bankara. Kako se to dozvolilo niko ne zna. Dinkic je savetnik u Sberbanki…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here