RTS: Priština se već priprema za demarkaciju sa Srbijom

Podelite:

Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, prenosi RTS.

To je izjavio predsednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da “ne vidi prepreku za obeležavanje granične linije”, preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije.

“Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih perioda”, rekao je Bulići.

Kako se navodi, može da se očekuje da na sledećem sastanku kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije.

Pristinski analitičari ukazuju da nijedna institucija nema pravo da odlučuje o teritoriji, savezima, miru, spoljnjem dugu, izuzev kosovske skupštine.

“Samo skupština može da odlučuje o pitanjima koja se odnose na teritoriju i niko drugi “, kažu analitičari.

tanjug

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here