РТС: Приштина се већ припрема за демаркацију са Србијом

Поделите:

Чланови Kомисије косовске владе за демаркацију границе, прикупљањем документације, почели припреме за обележавање линије са централном Србијом, преноси РТС.

То је изјавио председник те комисије Шпејтим Булићи и додао да “не види препреку за обележавање граничне линије”, пренео је РТС позивајући се на приштинске медије.

“Припреме у комисији, прикупљањем фактографске документације и израдом стратегије, почеле су на захтев косовског премијера Рамуша Харадинаја. У овој ситуацији постоје одређене промене граничних линија које су се десиле у одређеним периодима. Али све ове промене, које су се дешавале на граничној линији, покривене су документацијом и политичким одлукама из одређених временских периода”, рекао је Булићи.

Kако се наводи, може да се очекује да на следећем састанку косовског председника Хашима Тачија и председника Србије Алекандра Вучића у Бриселу, буде размотрено и питање граничне корекције.

Пристински аналитичари указују да ниједна институција нема право да одлучује о територији, савезима, миру, спољњем дугу, изузев косовске скупштине.

“Само скупштина може да одлучује о питањима која се односе на територију и нико други “, кажу аналитичари.

tanjug

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here