Радован Калабић: Зашто напуштам СНП

Поделите:

Поштовани Председниче и чланови председништва Српске народне партије,

Подносим неопозиву оставку на све функције и иступам из чланства СНП, са чврстим уверењем да ми није место у било ком, па макар и у неформалном друштву, а камо ли у политичкој партији која не само да се не ограђује, већ наставља да корача у строју са заговорником идеје по којој је „наша заветна политика да плачемо над судбином“. Оваквa светогрдна и политичкa тривијализација Косовског Завета није само кобно ширење малодушности и дефетизма. Она је, истовремено подмукли покушај девалвирања српског идентитета и омаловажавања наше целокупне прошлости и традиције. Она је кукавички пркос Богу и роду, која за крајњи циљ има да нас скрене са хришћанског пута, на који су нас заветовали Свети Сава и Свети великомученик кнез Лазар.

Као и да нас убеди у историјску неминовност колективне предаје.

У том случају изложили бисмо се реалној претњи да као распамећена гомила, послушно и погнуте главе, дефинитивно сиђемо са историјске сцене. Што би нас на крају, посрамљене и понижене, оставило и без образа, и без душе и без памћења. И што је најтрагичније – без наде у Васкрсење.

Међутим, човек само снује – а Бог одлучује.

Иступајући из ваших редова остајем у дубокој вери да смо сви ми само нити које вежу мртве с још нерођенима. Да нам је свима дато да поступимо по својој савести. Те да Срби још нису изговорили своју последњу реч у историји.

Не би ме нимало радовало ако бисте у скоријој будућости доживели политичку и животну судбину која је својевремено задесила блиске сраднике лажног грофа Чедомиља Мијатовића, потписника велеиздајничке Тајне конвенције. Наравно, не само због вас самих. Већ пре свега због наших славних предака и невиних жртава палих за Крст часни и Слободу златну. А изнад свега због садашњих и будућих нараштаја српског народа.

мр Радован Калабић, књижевик и историограф

У Београду, 9. августа, 2018.

На св. Пантелејмона

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here