“Počelo je”: Na Kosovu tvde da se pripremaju za obeležavenje granične linije

Podelite:

“Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja”, rekao je Špejtim Bulići, predsednik Komisije kosovske vlade za demarkaciju

Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, prenosi RTS.

To je izjavio predsednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da “ne vidi prepreku za obeležavanje granične linije”, preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije.

“Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz određenih vremenskih perioda”, rekao je Bulići.

Kako se navodi, može da se očekuje da na sledećem sastanku kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije.

Pristinski analitičari ukazuju da nijedna institucija nema pravo da odlučuje o teritoriji, savezima, miru, spoljnjem dugu, izuzev kosovske skupštine.

“Samo skupština može da odlučuje o pitanjima koja se odnose na teritoriju i niko drugi “, kažu analitičari.

 

nedeljnik

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here