“Почело је”: На Kосову твде да се припремају за обележавење граничне линије

Поделите:

“Припреме у комисији, прикупљањем фактографске документације и израдом стратегије, почеле су на захтев косовског премијера Рамуша Харадинаја”, рекао је Шпејтим Булићи, председник Kомисије косовске владе за демаркацију

Чланови Kомисије косовске владе за демаркацију границе, прикупљањем документације, почели припреме за обележавање линије са централном Србијом, преноси РТС.

То је изјавио председник те комисије Шпејтим Булићи и додао да “не види препреку за обележавање граничне линије”, пренео је РТС позивајући се на приштинске медије.

“Припреме у комисији, прикупљањем фактографске документације и израдом стратегије, почеле су на захтев косовског премијера Рамуша Харадинаја. У овој ситуацији постоје одређене промене граничних линија које су се десиле у одређеним периодима. Али све ове промене, које су се дешавале на граничној линији, покривене су документацијом и политичким одлукама из одређених временских периода”, рекао је Булићи.

Kако се наводи, може да се очекује да на следећем састанку косовског председника Хашима Тачија и председника Србије Алекандра Вучића у Бриселу, буде размотрено и питање граничне корекције.

Пристински аналитичари указују да ниједна институција нема право да одлучује о територији, савезима, миру, спољњем дугу, изузев косовске скупштине.

“Само скупштина може да одлучује о питањима која се односе на територију и нико други “, кажу аналитичари.

 

nedeljnik

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here