Немачка: 14-годишњу Јеврејку силовао и убио Курд из Ирака

Поделите:

У НЕМАЧКОЈ се захуктава скандал у чијем средишту је силовање и убиство 14-годишње Сузан Фелдман, Јеврејке чија се породица доселила из Молдавије.

        Њен убица – 20-годишњи Курд избеглица из Ирака Али Башар – признао је злочин али пориче силовање. А тврди да је убио Сузан само зато што се уплашио да ће због повреда и крви на њеном лицу – наводно услед пада – бити ухапшен.

        Он је одмах након злочина са породицом побегао у Ирак, где је – на захтев Берлина – био ухапшен. Тако је на саслушању признавао и силовање.

        Башар је тренутно у истражном затвору у Висбадену, а посебан сегмент скандала тиче се функционисања немачке полиције и пограничне службе које се оптужују да нису спречиле Башарово бекство у Ирак иако је већ био на листи осумњичених.

        Већ је дошло дотле да се и Ангела Меркел морала лично оправдавати поводом овог „мигрантског злочина“. У ситуацији када припаднице покрета „Кћери Европе“ оптужују њену власт да заташкава учестале нападе миграната на Немице.

        Сузан Фелдман је живела у Мајнцу, а потрага за њом је почела 22. маја. Дању је са пријатељима била у суседном Висбадену и – није се вратила кући.

        Њено беживотно тело – са траговима силовања – пронађено је 6. јуна у једној јами поред железничког насипа.

        Полиција је утврдила да је задављена.

        Претпоставља и да Сузан није била случајна жртва јер се познавала са убичиним братом.

        У почетку је полиција сумњичила и 35-годишњег Турчина, али га је убрзо пустила из притвора.

Сузан Марија Фелдман

        Алијева породица је преко Турске, Грчке и Србије стигла у Немачку у пролеће 2016-те и живела у прихватном центру у Висбадену.

        Убица иза себе има више туча, покушај пљачке. У марту је био осумњичен за силовање 11-годишње девојчице, али није било довољно доказа за његово хапшење.

        Полиција је већ дошла до 13-годишњег мигранта пред којим се Али хвалио да је силовао и убио Јеврејку.

        У ирачки град Ербил, из којег је стигао у Немачку, са породицом је почетком јуна побегао – авионом. А пре три године је – да би се уклопио у представе о „јадним избеглицама“ – неколико недеља ишао пешице кроз Турску и даље…

        Истрага је већ утврдила да су Али и чланови његове породице авионске карте купили у Диселдорфу и да су имена на њима била различита од имена у њиховим немачким документима.

        Испоставило се да су показивали пасоше-пропуснице на арапском језику (са фотографијама) које издаје амбасада Ирака. А на аеродрому у Диселдорфу су проверили само њихове фотографије, на приметивши разлике у документима. Тако је убица преко Цариграда стигао у родни Ербил који је фактички главни град курдске аутономије у Ираку.

        Меркелова је – правдајући се – поновила да своју мигрантску политику сматра исправном.

        Шеф посланичке групе Алтернативе за Немачку – Алис Вајдел – оценила је, међутим, са је Сузан Фелдман жртва њене политике „отворених врата“ и затражила да цела влада поднесе оставку.

        А скандал се у концентричним круговима само шири.

        Већ се разоткрило да у хиљадама судских одлука о одобравању азила у Немачкој нема чак ни фотографија оних који су га тражили.

        У Бремену је, примера ради, најмање 1.200 дозвола за уточиште издато незаконито.

        А укупно у Немачкој: најмање 30.000. У „предметима“ нема ни фотографија ни отисака прстију.

        По наредби министра унутрашњих послова, Хорста Зехофера, почела је провера одобрених 2,2 милиона азила мигрантима од 2015-те до 2018-те…

        Тако је то, а ми верујемо да Немци имају најперфектније уређену државу у Европи.

Факти

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here