“Хладно пиво” одбило да буде замена Бајаги којег су забранили “бранитељи”

Поделите:

“Kако је било питања везаних за нашу наводну свирку у Kарловцу на Данима пива 3.9., о чему су се јуче расписали разни медији, одлучили смо да разбијемо дилеме и трилеме око тога: ‘Доћи ћемо можда попити пиво, али нећемо свирати јер не желимо бити ничија замјена. Драги Kарловчани, видимо се неком другом приликом. Живели!!'”, написали су на службеном Фејсбук профилу Хладног пива уз песму Бајаге и Инструктора “Ово је Балкан”.

Подсетиомо, Бајага је требало да наступи на манифестацији Дани пива у Kарловцу, али је у званичном програму на веб сајту изостало име српског извођача. Тада је почело да се прича да ће уместо њих наступити управо бенд Хладно пиво.

Медији су писали да је до замене дошло под притиском дела бранитељских удружења и ветеран који су негодовали због најављеног Бајагиног гостовања.

“Оно што знамо је да је постојала иницијатива бранитеља и на нама је да послушамо не само бранитеље него и остале грађане Kарловца, а посебно бранитеље који су заслужни и за обрану Kарловца и наше државе и важно нам је мишљење шире јавности. У том концепту су дате смернице организатору да види оно што би било најбоље и у којем смеру је најбоље сложити програмски концепт Дана пива. О Данима пива се иначе пуно расправља па мислим да је и ово прича о којој ваља расправљати”, рекла је након тога заменик градоначелника Kарловца Андреја Навијалић.

б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here