„Хладно пиво”: Нисмо ничија замена, нећемо свирати у Карловцу

Поделите:

Хрватски бенд „Хладно пиво” који је био најављен да ће наступити уместо Бајаге и Инструктора на Данима пива у Карловцу, објавио је да неће одржати концерт у том граду.

„Како је било питања везаних за нашу наводну свирку у Карловцу на Данима пива 3.9. о чему су се јуче расписали разни медији, одлучили смо разбити дилеме и трилеме око тога: ‘Доћи ћемо можда попити пиво, али нећемо свирати јер не желимо бити ничија замена. Драги Карловчани, видимо се неком другом приликом. Живели!”, поручили су чланови „Хладног пива” на свом Фејсбук профилу.

Уз пост поставили су Бајагину песму „Ово је Балкан”.

Медији су раније пренели да ће група „Хладно пиво” наступати уместо Бајаге на „Данима пива” у Карловцу, а као разлог су навели притисак хрватских бранитеља на организаторе.

У Граду Карловцу на чијем је челу Дамир Мандић из ХДЗ објаснили су за „Јутарњи лист” да се код припреме програма Дана пива сваке године узима у обзир 15-так извођача од којих је један био и Бајага.

„Према начелима којима се водимо код одабира као што су слободни термини, програмски концепт и финансијски оквири, одабрано је десет извођача међу којима није Бајага”, одговор је Града Карловца на упит из Јутарњег листа, у ком не стоји да је разлог негодовање бранитеља.

Менаџер Бајаге и Инструктора Гане Пецикоза негирао је јуче за Танјуг да су уопште заказали концерт у Карловцу.

Танјуг

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here