Двери захтевају од Цркве да се изјасни о Kосову

Поделите:

Народни посланик ПОкрета Двери Иван Kостић оценио је данас да је неопходно да се патријарх и Сабор Српске православне цркве (СПЦ) јасно одреде поводом антинародне политике око Kосова председника Србије Александра Вучића и да покушају да зауставе оно што је „псеудоелита намерила да учини по налогу страних сила“.

После недавних Вучићевих изјава и напада на епископат СПЦ, свима је постало јасно да је он све време манипулисао поверењем цркве и народа када је реч о политичкој борби за очување Kосова и Метохије у складу са Уставом Србије, оценио је Kостић у писаној изјави.

Он указује да су Црква и патријарх, уз Војску. једина институција која у народу има много веће поверење него сви политичари заједно и због тога једино јасан и гласан став Цркве може тргнути и пробудити Србе.

Само један позив патријарха, митрополита и епископа, могао би да организује долазак народа на један велики народни скуп у Београду против предаје Kосова и Метохије, где би се јасно ставило до знања и председнику и премијеру Србије да нико не сме ни да помисли да потписује било какав споразум, супротан Уставу Србије на ком су и полагали заклетву кад су долазили на власт, закључио је посланик Покрета Двери Иван Kостић.

ФоНет

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here