Британци променили став о Брегзиту: Више од 100 изборних јединица данас би остало у ЕУ

,
Поделите:

Анализа коју је добио Обзервер, сугерише да је резултат референдума био подстакнут растућим сумњама у случај “Брегзит”, посебно међу бирачима радницима на северу Енглеске и Велса

Више од 100 изборних јединица које су подржала излазак Велике Британије из Европске уније, данас би гласало супротно, према новом истраживању, пренео је Ивнинг Стандард.

Истраживање је показало да већина места у Енглеској, Шкотској и Велсу сада има већину бирача који желе да остану у ЕУ.

Анализа коју је добио Обзервер, сугерише да је резултат референдума био подстакнут растућим сумњама у случај “Брегзит”, посебно међу бирачима радницима на северу Енглеске и Велса.

Ова сазнања извршиће притисак на лидера лабуриста Џеремија Kорбина да поново размотри одбијање странке да подржи други референдум о чланству у ЕУ.

Иако анкете редовно извештавају о јаком вођству опције “Остати” међу гласачима лабуриста, већина партијских бирача подржала је Брегзит 2016. године.

До резултата је дошла компаније Фоцалдата за потрошачке политике, која је извршила анкете које су обухватиле више од 15.000 људи.

Откривено је да је 112 од 632 изборних јединица у Енглеској, Шкотској и Велсу прешло од “Изаћи” у “Остати”, од референдума. Ово укључује 97 енглеских изборних јединица, 14 у Велсу и једну у Шкотској.

Према моделу Фоцалдата, 341 изборна јединица сада има преосталу већину, у односу на 229 у 2016. години.

Анализа, која је спроведена за кампању “Бест фор Бритаин” која се залаже за “други референдум” и кампању “Хоп нот Хате” против расизма, каже да опција “Остати” има 53 одсто подршке, насупрот 47 одсто подршке за “Изаћи”.

“Ово истраживање је још убедљивији доказ да британски народ мора да добије последњу реч о споразуму о Брегзиту”, рекао је лидер Либералне демократије Винс Kејбл.

Он је рекао и да су се ситуација и чињенице од победе опције “Изаћи” промениле од 2016. године

“Свима нам је речено да ће британска влада штедети огромне количине новца”, рекао је он. “Сада знамо да то није случај. Речено нам је да је једноставно – то, заправо, невероватно компликовано.”

Заговорник Брегзита Јакоб Риз-Мог је умањио значај анкета које показују промену одлуке – “Остати”.

“Већина испитивања је рекла да ће људи гласати да остану у ЕУ 2016. године, али када су изашли пред гласачки листић, гласали су да изађу”, рекао је он Скај њузу.

“Гласови који важни су гласови на правим изборима.”

nedeljnik

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here