Томислав Крсмановић: Мере Владе против употребе дроге у школама и новчане накнаде за пораст наталитета у Србији

Поделите:

Предлог Владе да сузбије продају дроге ђацима и младима, тако што ће спровести едукацију,  маколико био доказ искрене бриге за млади нараштај, неће дати никакав резултат, јер едукација не може сузбити продају и употребе дроге. Једина мера која ће бити  успешна је примена драстичних казни над онима који се богате на крви и упропашћавању живота нашег младог нараштаја. Кинеске власти су недавно пред неколико стотина ђака јавно отсекле главе трговаца дрогом. То ће искоренити покушај продаје дроге у Кини. Србија такву меру не може применити. Али може применити драстичне законске мере и  дилере осудити на тешке затворске казне и друге казнене поправне мере, и то прочитати пред нашим ђацима, и представити им на лични увид фаце злочинаца оковане букагијама и ланцима, да виде ко су ти који се богате на њиховим трагедијама.

Значајне новчане стимулације за пораст рађања ће ипак дати више резултата. Али овакве мере не ударају у праву мету, јер је сиромаштво само један од узрока опадања наталитета, а не најзначајнији. У Србији се највише рађало када је Србија била најсиромашнија. Проблем је врло сложен, деликатан, ствар је деценијама  запостављана, није препозната, и упуштена је.

Треба рећи отворено без длаке на језику, да код нас још увек постоје многе табу теме, и области које су прекривене велом тајни. То су и породица и породични односи.

Узроци су духовне односно моралне природе. Ми смо запали у садашњу крајње тешку ситуацију, јер је дошло до слабљења традиционалних и универзалних моралних вредности, што је између осталога имало за последицу врсту распада породице , последично опадање стопе наталитета и поремећаја етничке равнотеже на штету српског народа у Босни и Херцеговини, на Косову и Санџаку, и до појаве беле куге у Србији.

А ове појаве су директно узроковале измене граница државе и потискивање Срба са њихових вековних етничких територија.и слабљење виталности нације .

Данас у Србији нерадо рађају децу зато  што је породица постала незанимљиво место суживота, деца не поштују родитеље, “ па неће ни нас наша деца“. ПОРОДИЦА АГЕНЦИЈА НЕКРЕТНИНА, чује се. Данас су породични односи јако поремећени у многим породицама у нашој земљи, међу супружницима, или између родитеља и деце, или између деце. Учестали су физички обрачуни, свађе, многи бракови опстају, уколико не дође до развода јер немају где да оду, живе у свађама и неизмерном стресу, поједина деца данас физички угрожавају родитеље. Родитељи губе ауторитет у очима деце, због својих непримерених поступака престају да деци буду модел идентификације, због чега их деца понекад почињу да презиру. Или родитељи не могу да деци дају васпитање по својој жељи, да их спасу од погубних утицаја улице, искривљеног система вредности, нерада, дроге ,алкохолизма, деликвенције.и порнографије. Омладина и млади као биолошки најпродуктивнији сегмент становништва су у дубокој и сложеној кризи. без јасне перспективе за запошљавање, и решавање стамбених питања. већина је на ивици сиромаштва и беде, дели садашњу кризу-страх ,апатију и врсту безнађа.Образовање је нефункционално и нерационално , образовна средина је често уместо да буде место за духовни и интелектуални развој младих људи, управо супротно, води усвајању погрешног извитопереног система вредности, развијању нетолеранције, школска дворишта и средина нису довољно безбедни, тамо владају насиље, уцене, претње. Млади су систематски гурани на маргину догађаја, у нерад и бесперспективност, ноћни живот, уместо да раде ,привређују и заснивају своје породице.

. Врло је висока стопа развода, продуженог селибата и удовиштва

Све се ово драстично одражава на здравље младих. како душевно, тако и органско, такво здравствено стање не може фаворизовати пораст наталитета

Брак и породични односи нису избегли да буду у претходној марксистичкој СФРЈ претворени у предмет све присутне и нарастајуће друштвене контроле, која је као чудовиште гутала све области друштва, укључујући и лични и интимни живот појединца. Већина српских комуниста, који су имали најбоље намере нису прозрели да се иза наводне“ научне, марксистичке, модерне, материјалистичке концепције односа међу половима, љубави и секса“, уствари укривала подмукла  саботажа, чији је циљ био рушење искрене љубави , без које нема породице и деце, разарање породице и брака, то јест слабљење наталитета.

Ради субверзивног разарања Југославије и Србије.

Еротизација и хедонизација су светски раширен феномен, међутим код нас је другачији контекст, и другачије су последице. Сасвим је нешто друго говорити о еротизацији и хедонизацији у једној западној, или некој другој држави где снажно функционишу институције као што су: породица и ауторитет родитеља, црква и верско васпитање, школа и образовни систем, медија и средства јавног комуницирања, мреже саветодаваца ,правни систем и правна држава.,где постоји каква-таква традиција. Негативни утицаји на младе, децу, и на друге, могу бити кориговани повратним утицајем родитеља, школе, цркве, васпитним емисијама средстава јавног комуницирања, у тим друштвима још увек постоји какав-такав систем моралних вредности и дејствују институције правне државе.Нпр, у Белгији је недавно милион људи демонстрирало на улицама у осуду ланца дечије порнографије.  А код нас мук.

У бољој позицији су били припадници Муслиманске вере која их је више него, ли Православце штитила од погубних утицаја.Ово нарочито важи за косовске Албанце чије куће су окружене високим зидовима и где су муслимански канони још увек јако присутни, нови систем вредности није толико продро као код Православаца. Ово је сачувало породице Албанаца од распада, а затим Муслимана у Санџаку и Босни и Херцеговини.  А што се директно одразило на стопу наталитета и креирало околности да дође до садашњег демографског погубног исхода по православце. Овоме треба додати и чињеницу да су Срби били изложени снажнијој репресији, политичкој инкадрацији , и дерасинизацији, атеизацији, рушењу система моралних норми и традиционалних вредности, него ли други народи бивше СФРЈ..

ЖЕНА ЈЕ СТУБ ПОРОДИЦЕ, А њена улога и лик су деценијама подмукло срозавани.Треба додати да оваква једна еволуција није уопште довела до ослобађања жене и већу равноправност жене. Напротив, феминисткиње које на први поглед би могле наћи своје адуте у еволуцији до које је дошло у СФРЈ , упоређујући са стањем у претходној Краљевини Југославији, на крају крајева увиђају да нису биле у праву, и да сада жене имају далеко мање права него ли раније. Данас жена има недовољно на руководећим радним местима, оне теже долазе до посла, далеко их је више међу незапосленима, смањено је њихово учешће у јавном животу, њихова улога у породици је драстично деградирана, њене обавезе нису мање, него ли раније. У ауторитарним,или тоталитарним вучјим режимима, а данашња Србија је више него ли ово прво, највише страдају незаштићене мањине и слабији. А то су пре свега жене, затим стари и разне категорије немоћних особа, избеглице. Жене у Србији су данас незаштићене, изложене различитим ударима и уценама, приликом запошљавања, на радном месту, од стране етатистичких групација и различитих пара-кланова моћи. Жене претварају у “тела којима други управљају en distance “. Показало се да еротизација средине уместо у ослобађање жене у локалном контексту води супротноме, њеном оробљавању и постваривању.

Последице су временом постајале погубне, удружене са другим врло опасним утицајима: крах јавног морала и система вредности, криминализација друштва, крах институција правне државе, криза образовања, слабљење органског и менталног здравља младих и нације, извитопереност медијских порука, сиромаштво, страх.

То је финале претходне политичке манипулације породицом.

Дакле, главни узрок пада наталитета је политизација, социјализација породице у сврхе друштвене контроле, што је имало за последицу слабљење наталитета. То се нажалост наставља и данас, дубока Србија испољава жељу да и даље накарадно и извитоперено усмерава породичне и односе полова по својој жељи.

Нови односи снага у свету нам сада налажу тражење нових позиција у оквиру стварања нових гео-политичких релација. И управо у овој еволуцији би требало тражити одговоре за узроке демографске кризе у којој се налазимо. И ту уједно трагати за појасом за спасавање и путањом спаса. Молба, лепа реч и гвоздена врата отвара, дипломатичност према онима који нас могу спасити, уместо гурања у прста у очи. Ако им се прохте они нас могу без икаквих последица по њих гурнути у даље провалије. Ми њима не можемо ништа, а они могу нама што им се прохте. МРЖЊА СЕ МРЖЊОМ НЕ ГАСИ, НЕГО ЉУБАВЉУ.

Излаз није у јадиковкама него у акцијама. Живимо и даље у друштву табуа, тајни, скривених интервенција, превара, манипулација. Прво треба овакво стање обелоданити јер још владају  конфузија и незнање. Онда треба правити план мера. Нажалост о овој области се још увек ћути.То треба да учине и независна медија, НВО, САНУ, Црква, Универзитет..

Треба мењати законодавство, треба захтевати да мафијашке неформалне структуре  буду стављене под контролу Скупштина и институција демократске јавности, треба грађане васпитати, обучавати, дати реч психолозима, брачним саветницима, свештеницима.

Уједно, треба створити материјалну базу, запослење, станове, плате, средства, реформисати систем образовања, устоличити правну државу, оздравити морал и душу нације.

ТРЕБА ОДМАХ УКИНУТИ РИЈАЛИТИ, ДВОЈЕ, ПАРОВЕ, порнографију у медијима, итд. Када кажем “ ријалити“ не мислим само на овај данашњи на телевизији, него на рушење јавног морала и здравих односа међу половима и у породици, који је почео још 1945 године. а који данас достиже кулминацију. Енергично почистити из медија, музике, књижевности  и са других јавних простора порнографију, вулгарности , кич и неукус. Господари и профитери порнографије су државни и национални непријатељ број 1. Између осталога они су дубински узрочници 300 до 500 хиљада абортуса годишње. А абортус је убиство, један становник мање.

Онда ће кренути и наталитет и породица ће почети полако да излази из кризе.

Југославија и Србија су били мезимче међународне политике, нарочито је Србија уживала огромне симпатије Америке . Нажалост од Другог светског рата антисрпски лоби у Евопи и суседству, у Југославији,  је се удружио у пањкању и изолацији Срба и Србије, што је доживело кулминацију 1970-их година и касније када су преко Папе Војтиле, Бжежинског и антисрпског лобија у Европи, за собом повукли у лавину и Америку против невине и лојалне Србије.

Знамо шта се десило.

Америка то увиђа она нам пружа руку пријатељства. Спремна је да нас подржи да се усправимо.

Наталитет у Србији дакле има пресудну гео-политичку конекцију.

Српски народ  је доста патио , он нестаје без икакве кривице. Подли мрзитељи су нас не само изоловали у свету, него и изнутра опасно нагризли и позавађали , да преко нас самих разоре наш јавни морал, породицу и наталитет. МИ САМИ СЕБЕ УНИШТАВАМО. Подмуклост је бескрајно демонска и зла.

”К’о дим ће се расплинут’ небеса, земља ће се к’о хаљина истрошит’, као комарци нестат ће јој житељи. Али ће спасење моје трајати довијека, и правди мојој неће бити краја.Бог ће казнити оца што иђаше на ћерку,мајку на сина и брата на сестру.” (Изаија )

Kина је изашла из комунизма као победник, јер је у центар интереса ставила породицу, брак, децу и систем моралних и духовних вредности.

Суштински узрок убрзаног суноврата Србије је некажњавање оних који  је уништавају. Докле год се не заведе поштовања закона Србија ће све убрзаније нестајати.

Молитва за спас, је љубав а не мржња, ДУХОВНИ И МОРАЛНИ ПРЕПОРОД.

Томислав Крсмановић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here