Амерички стручњак за Балкан открива: Москва одлучује да ли ће Приштина добити столицу у УН, Београд се ништа не пита

Поделите:

Данијел Сервер, амерички стручњак за Балкан, тврди да чланство самопроглашеног Косова у Уједињеним нацијама зависи од воље Москве, а не Београда, преноси приштински ”Зери”.

”Што се тиче чланства у УН, тешко је замислити да Београд није тај који одлучује, већ Москва. Могу да замислим ситуацију у којој Београд закључује да је чланство у УН добра идеја, али се Москва противи.”, оценио је Сервер. Одговорајући на питање о формирању ЗСО, рекао је да се слаже са Уставним судом тзв. Косова према коме споразум о ЗСО представља кршење Устава.

”Ја сам уз Уставни суд. Такође, мислим да ће бити тешко да Асоцијација преузме извршна овлашћења зато што су различити интереси различитих српских општина.”, додавши да му се чини да су Срби у општинама јужно од Ибра задовољни локалним властима и да ће тако бити и на Северу.”. Он сматра да формирање тзв. војске Косова не представља претњу за Србе.

”Косову је потребна војска, не само за одбрану, већ за учешће у међународним мисијама и заокруживању суверенитета.Не видим како би ово угрозило Србију која ће увек остати много јача у војном аспекту него Косово. Треба да буде апсолутно јасно да не прети ни Србима унутар Косова. Мислим да је ово(војска)потпуно изводљиво.”, закључио је он.

М. Ћурчић, Видовдан

 

Поделите:

2 Коментари

  1. Нама је потпуно јасно да је све то изводљиво док је могуће.Једино није изводљиво да нас неко убеди да је то добро за нас.

  2. У неким стварима је у праву; за чланству у УН Београд нико неће питати. Формирање војске већ је већи проблем; не што би она била јача од српске војске већ што би уз њу кренули и традиционални српски непријатељи; крвни и они из убеђења. Формирање ЗСО иде траљаво захваљујући траљавости српских власти. Зашто се уопште преговара за једносмерну примену тих преговора? Убијен Оливер Ивановић српски председник, брже-боље, на Косово. Зли језици кажу да их посаветује како да заташкају убиство! Одуговлачи се са ЗСО оно опет се рукују са шиптарским терористима и сликају, за успомену и дуго сећање!
    Зашто се уопште преговара за терористима? Србија им даје легитимитет као и Тито палестинској терористичкој организацији љубећи са Јасером Арафатом!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here